Selle retsepti järgi olen ma kaneelirulle valmistanud juba mitu aastat. Ja ausalt öeldes pole pidanud lõpptulemuses mitte kunagi pettuma.
Tainas:
35g pärmi
100g suhkrut
1 muna
300 ml piima
120g võid
1 tl soola
1 spl purustatud kardemaoni
750 g nisujahu
Täidis:
100g võid
2spl kaneeli
50 g suhkrut
Glasuur:
1 muna
2spl vett
pärlsuhkrut
Sulata toasoe pärm kausis, lisades veidi leiget piima. sulata või ja lisa sellele ülejäänud leige piim. Lisa ülejäänud toiduained ja sega käega ühtlaseks tainaks. Tainas peab olema just nii paks, et ise käe küljest lahti tuleb. Kata tainas rätiga ja lase toasoojas ca 40 minutit kerkida. Rulli tainas lauale, määri ülemine pool pehme võiga (mina teen seda käega), raputa sellele suhkru ja kaneeli segu. Rulli tainas kokku ja viiluta noaga parajateks lõikudeks. Pane rullid ahjuplaadile ja lase räti all veel ca tunnike kerkida. Klopi muna, sega sellesse vesi ning määri saiakesed. Peale raputa pärlsuhkrut. Küpseta ahjus 220 C juures 6 minutit.
Parim tarbida soojalt koos külma piimaga.
Nipp- kui oled magusa sõber, siis rulli tainas lauale võimalikult õhukeselt. Nii tekib rohkem pinda kuhu kaneelist suhkrut raputada.
No comments:
Post a Comment