Saturday, November 27, 2010

Ahjuliha köögiviljadega


Selle ahjuroa valmistamise 2010 aasta esimesel lumisel laupäeval. Roa valmistamiseks vajad:
Sealiha
Kartul
Porgand
Sibul
Küüslauk
Sool
Pipar
Sinep
Toiduõli

Selle toidu puhul ei ole toiduainete kogustel tähtsust. Liha, kartulit ja porgandit võid panna pannile täpselt niipalju kui sul isu on või ahjupann mahutab.

Alustuseks lõika liha parajateks kuubikuteks . Nii 3*3 cm. Maitsesta liha soola, pipra ja sinepiga(kasutasin dijoni sinepit). Sega lihatükid käsitsi maitseainetega kokku ja pane pannile. Puhasta ja poolita kartulid ning porgandid ning lisa need samuti pannile.Lisa sektoriteks lõigatud sibul ja puhastatud ning purustatud küüslauk. Pannile pane veidi õli ja vett, kata vorm fooliumiga ning küpseta 220C ahjus ca 90minutit. Kes soovib, võib enne roa valmimist valada kastme saamiseks roale veel 30% rõõska koort . Sel juhul pane roog veel 10 minutiks ahju.  


No comments:

Post a Comment