Tuesday, November 23, 2010

Suitsujuustusupp


Selle maitsva supi valmistamiseks vajad:
 7 dl juurviljapuljongit
525g suitsujuustu
350g vahukoort
5-7 viilu saia
140g võid
tilli, peterselli

Puljong keeda porgandist, tillist, sibulast ja petersellist. Kurna leem eraldi nõusse ja lase veel korraks keema.  Kui aega napib, võta 2 juurviljapuljongi kuubikut ja keeda sellest puljong. Lisage kooritud suitsujuustu tükid. Sega vispliga kuni juust on sulanud, lisa koor ja keeda tasasel tulel kuni supi paksus paras tundub. Vahukoore asemel võid kasutada ka sulatatud juustu "Merevaik". Sulatatud juust teeb supi tummisemaks.  Prae pannil võis saiatükid. Serveerimisel lisa praetud saiatükid, värket tilli või peterselli.
Selle supi valmistamine võtab aega orienteeruvalt 30-40 min.


No comments:

Post a Comment