Tuesday, November 23, 2010

Soe võileib


Oli teisipäev kui kaasa mind hommikusöögilauas väsinud silmadega põrnitses. „Mis on?“ julgesin küsida.  „Ma olen väsinud neist hommikustest tõusmistest ja üksinda Teile söögi tegemisest.  Homme ärkad sina kell 6 ja valmistad perele hommikusöögi“ : oli kaasa kindel otsus.  Oi jummal. Ma armastan tööpäevade hommikul kaua magada.  Midagi nii hullu ei saanud minuga juhtuda. Kogemustest teadsin, et nüüd päästab mind ainult enda haigeks ja vigaseks valetamine või lubadused. Kuna valetamine ei ole ilus, siis lubasingi olla hea kaasa ja nädalavahetuse hommikusöögi valmistada. Pannkoogid ei ole minu rida. Minust ei ole ka pudru keetjat ning tavaline juustuvõileib tundus kuidagi „odav“.. Seega tegin otsuse valmistada sooje võileibu.  
Üldjuhul  ei meeldi mulle retseptid milles pole toiduainete koguseid toodud, sest oma kogenematuse tõttu ei oska ma ise piisavalt kaasa ja juurde mõelda ning nii jäävad need minu poolt valmistamata.
Seega tundub lausa naljakas, et retseptis mille ma välja pakun pole toiduainete kogustest juttugi.
Valmistamiseks läheb vaja:
Leib
Kodujuust
Juust
Hapukoor ,majonees
Ürte
Suitsuvorst või singitükid
Sega koostisained omavahel kokku. Nagu öeldud on kogused loomingulised. Mina vaatasin ,et segu liiga vedel ei jääks  ja juustu koguseks arvestasin sama palju kui kodujuustu.   Määri valminud segu leivale. Pane leivad küpsetus plaadile ja ahju. Küpseta ca 200 c juures 15 minutit.  Mina jälgisin küpsust silma järgi. Ootasin millal juust mõnusalt mullitama hakkas ja valmis nad olidki.  Soojalt tarbimine   garanteerib kvaliteedi.
Nipp- koostisained segasin omavahel kokku juba eelmisel õhtul. Siis omandas segu mõnusa suitsuvorsti ja ürtide maitse.


No comments:

Post a Comment